Cake met framboos cheesecake topping

Kijk eens…. een nieuwe variant op de cake, helemaal anders dan je gewend bent! Deze variant is namelijk gedecoreerd met een frisse cheesecake- frambozen crème! Heerlijk fris en romig.

Ingrediënten

1 zakje Molensteen mix voor cake
225 gram roomboter / margarine (kamertemperatuur)
4 eieren
50 ml water

Voor de framboos cheesecake topping
2 theelepels citroenrasp
6 eetlepels frambozenjam
200 gram MonChou
150 gram poedersuiker
100 gram roomboter
Bakje frambozen (en eventueel wat aardbeien)
Poedersuiker

Recept

1. Maak het beslag van de cake volgens de aanwijzingen op de Molensteen verpakking. Voeg als extra ingrediënt 2 theelepels citroenrasp toe aan het beslag voor een subtiele frisse hint van citroen in de cake.

2. Bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cake na het bakken goed afkoelen voordat je begint met de decoratie.

3. Maak de cheesecake topping door de monchou, poedersuiker, en roomboter op te kloppen tot een luchtig mengsel. Voeg hier 4 eetlepels frambozenjam aan toe zodat de crème licht roze kleurt.

4. Vul een spuitzak (met een glad spuitmondje) met het mengsel en decoreer de bovenkant van de cake door de crème aan te brengen in een zigzag beweging.

5. Doe vervolgens 6 eetlepels frambozenjam in een schaaltje en roer de jam goed los. Wanneer de jam te dik is, kan je eventueel een theelepel warm water toevoegen.

6. Doe de jam in een kleine spuitzak (met hele dunne opening) en breng de jam in een zigzagbeweging aan over de cheesecake crème.

7. Verdeel vervolgens de frambozen, en eventueel het andere verse fruit over de topping.

Bestrooi het geheel met wat poedersuiker voor een extra feestelijke touch.

Smakelijk! Laat jij ons weten wat jij er van gebakken hebt? #ditbakikervan