Brownie met frisse sinaasappel en pure chocolade

Kijk eens…. een nieuwe variant op de brownie, namelijk met een frisse hint van sinaasappel en stukjes pure chocolade. Voor de échte sinaasappel liefhebbers!

Ingrediënten

1 zakje Molensteen mix voor brownies
175 gram roomboter / margarine (kamertemperatuur)
4 eieren

Voor de sinaasappel en pure chocolade twist
250 gram pure chocolade, gehakt in kleine stukjes
50 gram witte chocolade
2 sinaasappels
100 gram suiker + 2 eetlepels extra
100 gram water

Recept

  1. Rasp 1 sinaasappel. Voeg  aan het beslag 200 gram van de stukjes pure chocolade toe en de rasp van 1 sinaasappelschil.
  2. Bak de brownie volgens de aanwijzingen op de Molensteen verpakking.
  3. Laat de brownie minimaal een half uur afkoelen voordat je hem gaat decoreren. Snijd de brownie in blokjes met een scherp mes.
  4. Terwijl de brownie gebakken wordt of staat af te kowlen. Snijd je de schil van de tweede sinaasappel. Snij de schil in dunne reepjes.
  5. Breng het sap van de twee sinaasappels samen met het water en de  100 gram suiker aan de kook en laat  dit 5 minuten koken.
  6. Laat de schillen uitlekken in een zeef en rol ze daarna door de 2 eetlepels kristalsuiker. Laat de schillen vervolgens even drogen.
  7. Smelt ondertussen de overige pure chocolade (circa 50 gram) en de witte chocolade (circa 50 gram) apart van elkaar au bain-marie.
  8. Vouw van bakpapier twee kleine spuitzakjes (cornetjes) en vul deze met de chocolade. Breng eerst de pure chocolade aan met een drizzle. Leg daarna op elke brownie twee stukjes van de sinaasappelschil. Breng daarna nog een drizzle van witte chocolade aan over de brownie.
  9. Zet de brownies nog even 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade kan stollen. 

Smakelijk! Laat jij ons weten wat jij er van gebakken hebt? #ditbakikervan