Brownie met bounty topping

Kijk eens…. een nieuwe variant op de brownie, namelijk met een topping van kokos en pure chocolade die doet denken aan de welbekende bounty!

Ingrediënten

1 zakje Molensteen mix voor brownies
175 gram roomboter / margarine (kamertemperatuur)
4 eieren

Voor de bounty topping:
150 gram kokosrasp
200 gram pure chocolade
3 eetlepels agavesiroop
4 eetlepels kokosolie

Recept

1. Bak de brownie volgens de aanwijzingen op de Molensteen verpakking.

2. Laat de brownie minimaal een half uur afkoelen voordat je hem gaat decoreren. Haal de brownie uit de vorm en was de vorm even af. Bedek daarna de brownie vorm met bakpapier, dat je iets laat uitsteken aan de bovenkant zodat je de bakvorm als het ware iets ‘verhoogt’. Doe de brownie vervolgens terug in de vorm en start met het maken van de bounty topping.

3. Doe de 4 eetlepels kokosolie in een schaaltje en zet dit kort in de magnetron totdat de kokosolie vloeibaar is.

4. Meng daarna de kokosrasp met de agavesiroop en de kokosolie totdat je een plakkerig samenhangend mengsel krijgt. Wanneer het mengsel niet plakkerig genoeg is, kan je altijd een klein beetje extra kokosolie toevoegen.

5. Smelt 150 gram pure chocolade en verdeel de gesmolten chocolade over de brownie.

6. Stort hierop vervolgens het kokosmengsel en druk goed aan. Zet de brownie nu in de koelkast en laat circa 30 minuten opstijven.

7. Is het kokosmengsel stevig genoeg? Verwijder de brownie voorzichtig uit de vorm en snijd deze met een scherp mes in mooie blokjes.

8. Smelt de overige 50 gram pure chocolade.

9. Vouw van bakpapier een klein spuitzakje (cornetje) en vul deze met de chocolade. Breng een drizzle van chocolade aan over de brownies. Decoreer eventueel met wat grof kokosschaafsel.

Zet de brownies nog even 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade kan stollen.

Smakelijk! Laat jij ons weten wat jij er van gebakken hebt? #ditbakikervan